Potice

V Domači peki pečemo orehovo, mešano, lešnikovo, čokoladno, pehtranovo, makovo, mandljevo in rozinovo potico. Včasih se zgodi, da rozinovi primešamo še pinjole.

Potice

Pite

Čokoladno, petrovo, lešnikovo, ribezovo, engadinsko, karamelno, linško, mandelj-limona in mandelj-ribez – poskusite morate
vse po vrsti.

Pite

Štrudlji

Zavitki, ki jih redno ali občasno najdete v Domači peki: jabolčni, marelični, višnjev, borovničev, slivov, pehtranov, sirov.

Štrudlji

Svitki

Svitki – pite iz vlečenega testa – so v naše modelčke vpadli iz Turčije. Najprej peš in s konjem, pozneje z vlakom, avtobusom in letalom; ni šlo čez noč. Začeli so kot bürek, nato pa je žlahta postajala vse številčnejša: pita, burek, byrek, gibanica, savijača, sirnica in še marsikaj bi se našlo, dostikrat odvisno od nadeva.

Mi pripravljamo skutine, špinačne in porove. Kot začimba pa je v vseh dodan še slani sir. V skladu z našim kredom poleg duha Slaščičarne Domača peka v sebi združujejo kakovost, klasiko in umetnost zajamčene s stoletji oblizovanja prstov.

Svitki – pite iz vlečenega testa